Логістичні ліміти експорту агропродукції з України

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Автор:  Максим Харченко
логистика
UkrAgroConsult

Автори статей:

Максим Харченко
Аналітик ринку логістики

Залізничні перевезення. Не зважаючи на те, що наявний потенціал перевезення вантажів через західні прикордонні переходи використовується лише на 59%, експорт аграрної продукції активізувався.

Схоже на те, що залізничні експортні перевезення досягли свого піку, але при злагодженій роботі Укрзалізниці, країн-сусідів та збільшення потужностей прикордонних зернових терміналів можливе збільшення експортного потенціалу до 1.2-1.3 млн тонн агропродукції на місяць.

Автомобільні перевезення. В червні автотранспортом було експортовано на 55% більше агропродукції, ніж у травні. Цей вид транспорту ще має потенціал для зростання обсягів. Міністерство інфраструктури до початку серпня планує частково відкрити два пункти пропуску на кордоні з Румуніє», що збільшить пропускну здатність кордону.

Морський транспорт. Експорт морським транспортом через незаблоковані порти в червні зріс на 25% в порівнянні з травневим показником.

Відмітимо, що 35-45% від цього експорту йде транзитом через морський порт Констанца в Румунії. У румунському порту Констанца розпочали експортну перевалку українського зерна у новий спосіб — безпосередньо з дунайських барж, без заходу суден до терміналів. Перевантаження здійснюється у длинноводній частині порту та дозволяє значно прискорити процеси і збільшити вантажопотік.

Зважаючи на поточні тренди на логістичному ринку, останні події, новини та зростання обсягів перевезення агропродукції, ми маємо досить оптимістичні прогнози.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «AgriPriceMentor» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!