«Контінентал Фармерз Груп» планує зменшити площі посівів кукурудзи до 10%

Джерело:  AgroTimes
кукурудза

Під кукурудзу в «Контінентал Фармерз Груп» стабільно відводять приблизно 15% посівних площ. А 2023 року планують зменшити посіви до 10%. Основна причина – елеватори. Адже якщо виникнуть проблеми із зерновими коридорами, то може виникнути дефіцит елеваторних місткостей.

Про це розповів операційний директор холдингу Віталій Ставнічук в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Ми ще почекаємо до кінця лютого – початку березня й вирішуватимемо остаточно щодо посівних площ кукурудзи, зважаючи на ситуацію. Торік ми вже змінили структуру – більше сіяли цукрового буряку, гречки, зважаючи на питання продовольчої безпеки, щоб забезпечити внутрішнє споживання», – зазначив фахівець.

Цього року також планують вирощувати ці культури. Не відмовляються й від картоплі, адже агрохолдинг – один із найбільших виробників цього стратегічного для України овочу.

«Загалом ситуація щодо структури посівів у країні неоднозначна. Дехто не досіяв озимини, наприклад, пшениці, а в полях ще стоїть багато кукурудзи. Зважаючи на це, попит на кукурудзу наступного сезону може бути, і люди сіятимуть її більше. Логіка у цьому є. Але ми думаємо над проблемами зберігання, якщо її неможливо буде реалізувати, зважаючи на політичну ситуацію. Тому треба мати люфт для ухвалення рішення», – додав Віталій Ставнічук.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!