Компенсація для аграріїв: перелік вітчизняної техніки розширено до 64 виробників

Джерело:  Delo.ua
сельхозтехника

Міністерство економіки України розширило перелік вітчизняної техніки та обладнання для АПК, за придбання яких аграрії можуть отримати 25% компенсацію з державного бюджету. Наразі до переліку входить продукція 64 виробників, або ж 6 691 номенклатурна позиція.

Про це повідомили у Міністерстві економіки.

До оновленого переліку додано 20 нових виробників. Серед представленої номенклатури – ґрунтообробна, посівна техніка, машини для обробки насіння, внесення добрив, обприскувачі, транспортне обладнання, системи зрошення та сушіння, техніка для тваринництва.

“Програма 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника — одна зі складових нашої політики “Зроблено в Україні”, яка спрямована на підтримку українського виробника та стимулювання попиту на вітчизняну продукцію”, – повідомила перший віце-прем’єр-міністр Юлія Свириденко.

Для отримання компенсації аграрій має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати заявку з документами до уповноваженого банку. Наразі програмою охоплено 30 банків-партнерів. Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн.

Перелік буде й надалі оновлюватися за заявками виробників до 31 жовтня. Мінекономіки закликає виробників подавати документи для включення до переліку.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!