Канада скасовує всі мита на українські товари на рік

Джерело:  Нromadske.ua
Канада

Канада відкриває свій ринок для України. Уряд країни вирішив скасувати усі мита на українські товари на рік 12 місяців. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про таке рішення після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. В Офісі президента зазначили, що Трюдо «запевнив у подальшому сприянні скасуванню мит на імпорт з України».

«Це гарне продовження ініціативи ЄС і Британії, що підтверджує зацікавленість розвинутих держав залучати українську економіку до власних промислових і торгових ланцюгів. Вчора, напередодні цієї зустрічі прем’єр-міністра і президента, я також обговорила з міністром міжнародної торгівлі Мері Енджі увесь комплекс заходів економічної співпраці, які маємо намір втілити», — зазначила міністерка.

Сам президент розповів, що тривають перемовини з канадською стороною щодо зняття торговельних обмежень для українських експортерів, що дуже допоможе нашій економіці.

Крім того, Зеленський заявив про намір продовжити обговорення скасування візового режиму для громадян України.

Нагадаємо, Україна та Велика Британія вже підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі. Вона діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін.

Завдяки скасуванню ввізних мит і тарифних квот український бізнес у перспективі матиме змогу збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю. Йдеться насамперед про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо — саме ці товари Україна традиційно експортує до Великої Британії.

У Мінекономіки зазначають, що це не лише сприятиме розвитку українського виробництва, а й збільшить надходження валютного виторгу та зміцнить економіку України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!