Кабмін удосконалив процедуру імпорту обладнання за програмою інвестнянь

Джерело:  AgroPortal.ua
соняшникова олія

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку пільгового ввезення нового обладнання для проєктів, що реалізуються в межах програми «інвестнянь».

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні сьогодні, 3 січня, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Зокрема, зміни внесено до Порядку ввезення на митну територію України та цільового використання нового устаткування (обладнання) та комплектуючих виробів до нього, що ввозяться інвестором зі значними інвестиціями для власного використання під час реалізації спеціального інвестиційного договору.

Необхідність внесення змін виникла через ухвалення у серпні 2023 року закону, який суттєво розширює пільги для проєктів зі значними інвестиціями, пояснив Мельничук.

«Удосконалено процедуру подання переліку та обсягів ввезення товарів як заявником, так і інвестором зі значними інвестиціями. Уточнено норми щодо відповідності переліку та обсягів ввезення товарів, які подаються заявником, положенням проєкту спеціального інвестиційного договору, щодо умов якого досягнуто згоди відповідно до законодавства. Розширено підстави відмови у затвердженні переліку та обсягів товарів під час його перегляду за письмовим зверненням інвестора зі значними інвестиціями тощо», — уточнив представник уряду.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!