Говард Баффет інвестував в розробку дрона для розмінування сільгоспземель

Джерело:  Kurkul.com

Фундація американського мільярдера Говарда Баффета працює над технологією розробки дрона, який може розпізнавати, ідентифікувати та наносити на карту наземні міни.

Про це розповів меценат, філантроп та фермер Говард Баффет в інтерв’ю на YouTube-каналі Я-Куркуль.

«В напрямку розмінування ми розглядаємо деякі інноваційні ідеї. Я маю на увазі, що ми працюємо з кількома нашими друзями. Вони висунули ідею, яку ми спробуємо реалізувати. Думаю, у нас це вийде. Ми зможемо профінансувати процес розробки та створення обладнання для розмінування в Україні», — зазначив Говард Баффет.

Він зазначив, що наразі вони працюють над технологією розробки дрона, який може розпізнавати, ідентифікувати та наносити на карту наземні міни.

«Ми заплатили за розробку, володіємо нею і безумовно, могли б надати людям з України можливість використовувати її», — сказав меценат.

Говард Баффет зазначив, що Україні дуже пощастило з ґрунтами. Україні природа дала потенціал до землеробства. Водночас наразі найважливіше для розвитку сільського господарства — розмінувати с/г землі.

«Зараз найбільше завдання полягатиме в тому, щоб завершити розмінування і ви могли повернути землі до виробництва. Я бачив цифри в 30% замінованих територій. Це не означає, що там всюди є міни, але вам потрібно очистити таку велику частину землі та зрозуміти, де є міни, а де їх нема. Це величезна частка орної землі», — зазначив фермер.

За словами Говарда Баффета, розмінування може зайняти 5-10 років. Це у випадку, якщо уряд залучить найкращих спеціалістів та намагатиметься оптимізувати процес розмінування та буде впроваджувати потрібні ідеї.

«Для цього знадобиться багато грошей, але я також вірю, що розмінування буде одним із найвищих пріоритетів, для партнерів та Світового банку. Це тому, що вони розуміють важливість. Тож я вважаю, що фінансування надійде, і ми також будемо сприяти цьому. Мабуть, це буде головний напрям наших капіталовкладень», — додав Говард Баффет.

В іншому випадку, за його словами, це може зайняти десятиліття.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!