Ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу різко впали після поновлення участі рф у “зерновій угоді”

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю різко впали в Чикаго в середу після того, як Росія заявила, що відновить свою участь в угоді щодо експорту зерна з України.

Lloyd’s of London, страхова компанія Ascot, знову робить котирування на свою програму страхування вантажів для Чорноморського зернового коридору, повідомив у середу провідний андеррайтер програми після того, як Росія оголосила про поновлення своєї участі в угоді.

“У відповідь на сьогоднішні новини підприємство “AsOne”, очолюване Аскотом, знову оголошує котирування, які набувають чинності негайно, і ми вже опублікували котирування сьогодні вранці”, – повідомив Рейтер електронною поштою Кріс Макгілл.

Кукурудза знизилася за пшеницею на новинах про Чорне море, а також на побоювання з приводу слабкого експортного попиту на постачання зі США.

Але ф’ючерси на сою закрилися у плюсі ​​після нестійкої сесії завдяки зростанню світових ринків олії.

Груднева ціна пшениці на товарній біржі Чикаго знизилася на 56-1/2 цента до 8,46 долара за бушель після падіння до 8,37-3/4 долара, що на один тик менше денного ліміту в 65 центів.

Пшениця також впала в Європі, де еталонний грудневий контракт на паризькій Euronext завершився зниженням на 16,5 євро, або 4,6%, до 341,25 євро за тонну, майже заповнивши розрив, відзначений під час понеділка.

Грудневі котирування кукурудзи на CBOT подешевшали на 10,1/4 цента до 6,87-1/2 долара за бушель, тоді як січневі соєві боби зросли на 6,1/4 цента до 14,54 долара за бушель.

Росія відновить свою участь у зерновому коридорі за посередництва ООН.

“Ці останні оголошення знімають частину надбавки за ризик для експортерів, тому ми втрачаємо те, що отримали за останні дні на пшениці”, – сказав Артур Портьє з консалтингової компанії Agritel, повідомляє Рейтер.

“Однак ми досі не знаємо, чи буде продовжено угоду наприкінці цього місяця, тому невизначеність зберігається”, – додав він.

Кукурудза взяла приклад із пшениці, при цьому додатковий тиск було відзначено новинами про те, що митне агентство Китаю оновило свій список схвалених бразильських експортерів кукурудзи, що потенційно розчистило шлях для експорту бразильської кукурудзи до Китаю.

«Оскільки Китай дав зелене світло на імпорт із кількох різних бразильських місць, трейдери трохи нервують через те, що вкрадуть частину ринку у Сполучених Штатів. У нас уже поганий початок щодо зобов’язань (експортних продажів)», – сказав Террі Рейлі, старший аналітик Futures International у Чикаго.

Соєві боби зміцнилися на світових ринках олії, включаючи ф’ючерси на соєву олію CBOT і малайзійську пальмову олію, а також оптимізм щодо експортного попиту на сою з Китаю.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!