Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії втратили раннє зростання у вівторок на тлі фіксації прибутку

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії втратили раннє зростання у вівторок на тлі фіксації прибутку, тоді як на ринок також чинили тиск слабші конкуруючі харчові олії і трохи сильніший ринггіт.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Бурси впав на 1 ринггіт, або 0,02%, до 4246 ринггітів ($899,58) за тонну до полудня після зростання до максимуму 4280 ринггітів на початку торгів.

Ринок, ймовірно, «переводить перепочинок… після отримання величезного прибутку від повільного зростання виробництва на тлі активного експорту», – сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,26%, а контракт на пальмову олію DCPcv1 втратив 0,34%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,39%.

Ф’ючерси на соєві боби та кукурудзу в Чикаго впали напередодні публікації звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) про плани посадки у четвер, який може зрушити ринки з мертвої точки.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нафта практично не змінилася після зростання на попередній сесії.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальмове масло більш привабливим варіантом як сировина для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт зміцнився на 0,08% по відношенню до долара. Більш сильний ринггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія може продовжити зростання до рівня опору 4400-4420 ринггітів за тонну на цьому тижні з підтримкою на рівні 3980-4000 ринггітів, йдеться у щотижневому звіті LSEG Agriculture Research, опублікованому в понеділок.

Пальмова олія може повернутися до максимуму 21 березня 4314 ринггіт за тонну, оскільки сильне зростання в понеділок передбачає продовження висхідного тренду, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.
(1 долар = 4,7200 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!