Ф’ючерси на кукурудзу товарної біржі Чикаго досягли місячного максимуму в п’ятницю

Джерело:  Oilworld
кукуруза доллар

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго досягли місячного максимуму в п’ятницю, оскільки прогнози посушливої погоди на Середньому Заході США привернули увагу до ранніх ризиків для цьогорічного врожаю.

Ф’ючерси на пшеницю також зросли, а сільськогосподарські ринки показали тижневе зростання після нещодавнього зниження до багатомісячних мінімумів.

Соєвий комплекс закрився зростанням у всіх напрямках за підтримки оптимізму щодо того, що угода про граничний рівень держборгу США буде досягнута до того, як у федерального уряду закінчаться гроші наприкінці наступного тижня. Слабкий попит обмежив зростання, тоді як невизначеність погодних умов підтримала ціни.

Трейдери додали на ринки премію за погодний ризик напередодні триденних святкових вихідних, оскільки умови в Кукурудзяному поясі виглядають «досить сухими», сказав Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів брокера StoneX. CBOT буде закрито у понеділок у День пам’яті у США, повідомляє Рейтер.

Очікується, що у вівторок Міністерство сільського господарства США опублікує щотижневий звіт про перебіг посіву кукурудзи та сої, а також свої перші сезонні рейтинги стану врожаю кукурудзи. Уряд прогнозує, що постачання обох культур різко зросте наступного року через прогнози рекордних урожаїв.

Тим не менш, очікується, що кількість опадів нижче за норму продовжиться на Середньому Заході, східних рівнинах і в Дельті протягом наступних 15 днів, повідомили в синоптики. Погодні умови дозволять посусі погіршитися та розширитися, збільшуючи навантаження на кукурудзу та сою.

За даними Commodity Weather Group, стрес від посухи вплине близько 40% врожаю кукурудзи на початку червня.

Найактивніший контракт на кукурудзу закрився на 13,1/4 цента вище за ціною 6,04 долара за бушель і досяг найвищої ціни з 26 квітня на рівні 6,06-3/4 долара. Соєві боби виросли на 3-1/4 цента та зупинилися на рівні 13,37-1/4 долара за бушель, а пшениця підскочила на 11-3/4 цента та закрилася на рівні 6,16 долара за бушель.

За словами трейдерів, сподівання на те, що адміністрація Байдена та республіканці в Конгресі досягнуть угоди про підвищення стелі державного боргу, допомогли підтримати зростання на товарних та фондових ринках.

Долар виріс третій тиждень поспіль на фоні переговорів про стелю держборгу. Сильний долар зазвичай вважається ведмежим фактором для ф’ючерсів на зерно США.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!