Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби знизилися у середу

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби торгової палати Чикаго (CBOT) знизилися в середу, оскільки трейдери скоригували позиції напередодні квартальних звітів Міністерства сільського господарства США (USDA) про запаси зерна і перспективні посіви, які повинні вийти в четвер.

Трейдери зосереджені на намірах США щодо посівних робіт після того, як фермери зібрали рекордний урожай кукурудзи минулого року, внаслідок чого ф’ючерси на кукурудзу впали до трирічних мінімумів у 2024 році. Ф’ючерси на сою та пшеницю також впали до трирічних мінімумів цього року.

Аналітики ринку прогнозують, що з 2023 року посівні площі кукурудзи та пшениці в США скоротяться, а посадки сої збільшаться, тоді як запаси всіх трьох культур на 1 березня будуть вищими, ніж рік тому.

За словами аналітиків, активність ринку в середу була обумовлена технічними рухами, оскільки трейдери прагнули знизити ризики до того, як Міністерство сільського господарства США опублікує свої дані.

“Цей звіт вже давно змінює правила гри”, – сказав Том Фріц, брокер EFG Group. «Люди збираються помститися. Багато хлопців сьогодні сидять склавши руки та чекають, що скаже Міністерство сільського господарства США», повідомляє Рейтер.

У четвер трейдери також розглянуть щотижневі дані про експортні продажі.

Найактивніший контракт на кукурудзу CBOT подешевшав на 5-3/4 цента до $4,26-3/4 за бушель, а контракт на соєві боби CBOT упав на 6-1/2 цента до $11,92-1/2 за бушель. Пшениця CBOT зросла на 4 центи до $5,47-1/2 за бушель.

Великі запаси кукурудзи та сої, що супроводжуються зниженням попиту в Китаї, продовжували чинити тиск на ринки: кукурудза дешевшала четверту сесію поспіль.

Бразильська консалтингова компанія з агробізнесу Agroconsult збільшила оцінку врожаю сої в Бразилії в 2023/24 році до 156,5 млн тонн, що на 4,3 млн тонн більше за січневу оцінку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!