Ф’ючерси на американську пшеницю підскочили до місячного максимуму у п’ятницю

Джерело:  Oilword
пшениця

Ф’ючерси на американську пшеницю підскочили до місячного максимуму у п’ятницю, оскільки ринок був стривожений весняними погодними ризиками у північній півкулі та відновленням напруженості у Чорному морі.

Ціни на соєві боби зросли, а кукурудза впала, оскільки інвестори зважували перспективи посівів у США після загалом сприятливих дощів у сільськогосподарському поясі Середнього Заходу та зростання експортної конкуренції з Південної Америки.

Ринки кукурудзи та сої завершили тиждень тижневим зниженням, тоді як пшениця продемонструвала третє щотижневе зростання поспіль.

Зростання цін на пшеницю було в основному мотивоване геополітикою, сказав Джо Девіс, директор із продажу сировинних товарів у Futures International, зазначивши, що незвичайно те, що сильний долар у п’ятницю не відлякнув покупців. Зміцнення долара робить товари, деноміновані у доларах, дорожчими тим, хто володіє іншими валютами.

Травневий контракт на пшеницю на торговій палаті Чикаго (CBOT) виріс на 11 центів до $5,67-1/4 за бушель після того, як базовий контракт піднявся до $5,74-3/4, найвищого рівня з 1 березня.

За словами синоптиків, дощі на Середньому Заході підвищили вологість ґрунту, але затримали ранні польові роботи у центральному та східному поясах. Однак на горизонті очікується сухіша погода, сприятлива для посіву кукурудзи.

“Очікування набагато вищі, ніж кукурудза, яку почнуть продавати наступного тижня”, – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics.

Травневі соєві боби CBOT зросли на 5 центів до $11,85 за бушель, а травневі ціни на кукурудзу впали на 1 цент до $4,34-1/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!