Франція теж починає лобіювати обмеження агроімпорту з України – ЗМІ

стоп

Президент Франції Емманюель Макрон також почав виступати за певні запобіжники щодо українського імпорту для тієї продукції, яка особливо важлива для інтересів французьких фермерів. Про це йдеться у матеріалі Politico.

Триваючі бурхливі протести французьких фермерів підштовхують “важковаговиків” у команді Макрона до того, щоби звинувачувати Брюссель у частині проблем аграріїв.

Макрон планує підняти частину цих питань на найближчому саміті ЄС 1 лютого, а саме – щодо “екологічних” вимог до фермерів та сільськогосподарського імпорту з України, як і майбутньої угоди про торгівлю з Латинською Америкою, яка на завершальному етапі підготовки.

Під час візиту до Швеції президент Франції підтвердив, що буде просити “про деякі дуже конкретні речі” для інтересів французьких фермерів.

Серед цих заходів – виняток з вимоги ЄС до аграріїв залишати незайнятою частину своєї землі для підтримання біорізноманіття, а також обмеження для імпорту м’яса птиці і зерна з України. Прихильники таких обмежень, як відомо, є і в кількох інших країнах ЄС, зокрема у найближчих сусідах України.

У середу французький міністр аграрної політики Марк Фесно має зустріч щодо цих питань із польським єврокомісаром з сільського господарства Янушем Войцеховським, єврокомісаром з внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном і віцепрем’єром Бельгії.

Нагадаємо, у середу Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн-членів.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!