Франція поставить велику партію пшениці до Таїланду

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшениця

За даними джерел у сфері торгівлі та судноплавства, найближчим часом очікується навантаження великої партії французької фуражної пшениці для постачання до Таїланду. Крім партії, відправленої в червні до Таїланду та В’єтнаму, це буде перше постачання французької пшениці таїландським покупцям з 2016 р.

На поточному тижні до порту Руан має зайти судно, щоб завантажити частину запланованого обсягу (60-70 тис. т), а завершиться навантаження в порту Ла-Паліс.

Рідкісна поставка пшениці до Таїланду підстьобне млявий французький експорт. Цього року Франція, найбільший виробник пшениці в Європейському Союзі, зібрала найнижчий урожай за останні 40 років після кількох місяців злив. За словами трейдерів, поганий урожай і жорстка конкуренція з боку дешевшої причорноморської пшениці призвели до того, що експорт французької пшениці за межі Європейського союзу вичерпався за кілька тижнів після активних відвантажень у липні, коли компанії використовували минулорічні запаси.

Хоча надлишок пшениці у Франції скоротився, зберігається занепокоєння тим, що темпи експорту недостатньо швидкі, щоби його погасити. Ринки фуражної пшениці можуть стати життєздатним варіантом для експорту в поточному сезоні, враховуючи, що зливи та обмежена кількість сонячного світла, які завдали шкоди врожайності, також знизили натурну вагу пшениці, що є ключовою вимогою борошномелів.

За словами трейдерів, у найближчі тижні може відбутися друге відвантаження фуражної пшениці для Таїланду. Але більшої хвилі продажів поки що не очікується, оскільки постачальники, як вважають, скористалися коротким вікном наприкінці літа, коли французькі ціни були конкурентоспроможними перед вересневим підйомом. Перспективи французького експорту також були затьмарені винятком французької пшениці та компаній з алжирських тендерів минулого тижня, що, мабуть, є наслідком дипломатичної напруженості.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!