Експорт зерна з французького порту Дюнкерк став найбільшим за десятиліття

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Констанца фрахт

Компанія Nord Cereales, яка управляє третім найбільшим у Франції елеватором для експорту зерна в порту Дюнкерк, за перші п’ять місяців поточного сезону відвантажила на експорт 1,2 млн т зерна. Це найбільший обсяг за більш як 10 років, повідомляє агенція Reuters.

Минулого сезону експорт не перевищив 1,6 млн т, що на третину менше, ніж раніше. Низькі показники експорту пов’язані з неврожаєм французького зерна, пандемією COVID-19 та ремонтними роботами.

На початку поточного сезону експорт зерна з Франції пожвавився, оскільки через збої в постачанні причорноморської пшениці імпортери почали частіше звертатися до французьких постачальників.

В останні тижні трейдери також повідомляли про великі продажі французької пшениці в Китай, причому обсяги варіювалися від 400 000 до 700 000 т. Очікування того, що більша частина обсягу буде відвантажена в поточному місяці, сприяли різкому зростанню грудневих ф’ючерсів.

За даними Refinitiv, 9 грудня до Дюнкерка зайде судно для завантаження 25 тис. т пшениці після завантаження 40 тис. т у Руані. Потім судно попрямує до Китаю.

Компанія Nord Cereales не надала даних про напрямки свого експорту цього сезону, але Китай став її головним пунктом призначення останніми роками: у сезоні 2021/22 було експортовано 1,2 млн т, у сезоні 2020/21 – 1,6 млн т.

Дюнкерк є основним експортним портом для французького зерна поряд з портами Руан та Ла-Палліс.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!