Експорт сільгосппродукції Єгипту досяг рекордних $9 млрд 2023 року

Джерело:  IDK
египет

Обсяг експорту єгипетської сільськогосподарської продукції 2023 року досяг рекордно високої позначки $9 млрд. Про це повідомив прем’єр-міністр Мустафа Мадбулі, виступаючи на Всесвітньому урядовому саміті у Дубаї.

“Експорт сільськогосподарської продукції Єгипту в 2023 році став рекордним і досяг $9 млрд”, – сказав глава уряду, уточнивши, що площа посівних територій у країні збільшилася за 2023 рік до 7,35 млн га. За словами Мадбулі, влада республіки «вкрай зацікавлена у розвитку виробництва на місцях та промислового сектора». Згідно з планом уряду, до 2030 року промисловість забезпечуватиме до 20% ВВП Єгипту. Також у найближчі шість років планується збільшити кількість робочих місць на 8 млн. і довести частку інвестицій та експорту у ВВП країни до 50%.

Озвучені заходи будуть реалізовані в рамках програми «Бачення Єгипту 2030», запущеної у 2016 році президентом Абдель Фаттахом ас-Сісі та націленої на покращення економічної та внутрішньополітичної ситуації у восьми основних напрямках. Це, зокрема, покращення якості життя, забезпечення економічного зростання, підтримання стабільної ситуації у сфері безпеки та розширення дипломатичних відносин з країнами регіону та світу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!