Експорт кукурудзи з Бразилії до Китаю стрімко падає, оскільки починається сезон поставок сої

микс

Експорт кукурудзи з Бразилії різко впав у лютому, оскільки поставки сої займають центральне місце, а китайські покупці звертаються за поставками до таких країн, як Сполучені Штати та Україна, повідомляє Hellenicshippingnews.

Згідно з переглянутими даними бразильської торгівлі, продажі кукурудзи в Китай становили 70 тис. тонн минулого місяця, порівняно з 983 700 тонн у січні та понад 1 мільйона тонн у грудні.

Минулого місяця загальні поставки кукурудзи з Бразилії також впали більш ніж на 60% порівняно з січнем, приблизно до 2,275 млн тонн, оскільки експортери зосереджуються на доставці нового бразильського врожаю сої клієнтам за кордоном.

«Лютий традиційно не є місяцем для експорту кукурудзи з Бразилії», — сказав Пауло Молінарі, аналітик кукурудзи Safras & Mercado. «Бразилія лише збільшить поставки (зернових) з липня», — додав він.

Наразі Бразилія сіє свій другий урожай кукурудзи, що становить 70-75% національного виробництва за рік. Коли буде готовий другий урожай кукурудзи в Бразилії, аналітики зможуть оцінити справжній апетит Китаю до бразильської кукурудзи, кажуть аналітики.

Після дозволу на імпорт бразильської кукурудзи наприкінці минулого року Китай став найбільшим покупцем кукурудзи в грудні та січні, згідно з даними бразильської торгівлі. Виходячи з очікувань високого попиту з боку Китаю в майбутньому, за деякими прогнозами, Бразилія може перевершити Сполучені Штати вже цього року та стати найбільшим у світі постачальником кукурудзи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!