Експерти підвищили прогноз урожайності пшениці та ріпаку в ЄС

Джерело:  Oilworld

Служба моніторингу врожаю Європейського союзу підвищила свої прогнози врожайності м’якої пшениці та ріпаку в ЄС цього року, пославшись на добрі перспективи врожаю в цілому, за винятком Піренейського півострова, який постраждав від посухи, повідомляє Nasdaq.

Дощ загалом збільшив запаси вологи до сприятливого рівня для цієї пори року, йдеться в огляді.

У щомісячному звіті MARS підвищила прогноз урожайності м’якої пшениці, основної зернової культури ЄС, цього року до 6,01 тонни з гектара (т/га) з 5,96 т/га, які очікувалися минулого місяця. Нині це на 4% вище як рівня 2022 року, так і середнього показника за останні п’ять років.

Що стосується ріпаку, що виробляється олійної культури в ЄС, то в огляді підвищили прогноз врожайності до 3,34 т/га з 3,31 т/га, що прогнозувалися минулого місяця. Переглянутий прогноз був трохи вищим за торішню врожайність і на 8% більше середнього показника за п’ять років.

Прогнози врожайності з кукурудзи на зерно в 2023 році прогнозуються на рівні 7,64 т/га, що на 29% вище за рівень 2022 року і на 2% вище за середній показник за п’ять років. Але у звіті йшлося, що прогноз на 2023 рік був знижений порівняно з попереднім очікуванням 7,67 т/га у квітні.

Що стосується цукрових буряків, то MARS прогнозує врожайність цього року на рівні 76,7 т/га, що на 6% вище за середній показник за п’ять років, хоча й нижче за початковий прогноз у 77,5 т/га у квітні.

За ячменем прогноз загальної врожайності в ЄС був знижений до 4,89 т/га з 4,92 т/га минулого місяця, що зараз на 3% нижче за торішній рівень і трохи нижче середнього показника за п’ять років.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!