Експертка спрогнозувала ймовірний обвал цін на картоплю

Джерело:  AgroPortal.ua
картопля

На думку Тетяни Гетьман, директорки департаменту агропромрозвитку Львівської ОВА, рекордно високі ціни на картоплю можуть даматично обвалитися у першій половині літа, і нестабільність триватиме наступні три сезони.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Експертка зазначила, що ринок картоплі цього сезону має рекордно високі ціни у гривневому еквіваленті, що свідчить про те, що відносна стабільність цін може залишити  ринок картоплі як мінімум на 3 наступні сезони.

«Питання садити чи не садити картоплю у цьому році стає риторичним не лише для фермерів, а й для населення. Загроза драматичного обвалу цін уже у першій половині літа 2024 року є досить високою не тільки через ймовірність збільшення внутрішнього виробництва, а й за рахунок імпорту», – наголосила Тетяна Гетьман.

Щоб уникнути негативних наслідків цінової турбулентності вона порадила фермерам перестати грати в «казино» з площами, робити акцент на тому, що вміють вирощувати найкраще. А також оптимізувати собівартість через покращення врожайності та товарності продукції. І налагодити стабільну співпрацю з кількома партнерами в сегментах «фреш» та «переробка».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!