Другому у світі виробнику цукру Індії може знадобитися імпорт у 2025 році

Індія, другий виробник цукру, була його нетто-експортером протягом останніх шести років. Однак може бути змушена імпортувати цей продукт в наступному році, оскільки фермери переходять на інші культури, за словами трейдерів, представників галузі.

Зменшення виробництва викликане надзвичайно сухими умовами, спричиненими Ель-Ніньйо, у західному штаті Махараштра та його сусідньому на півдні Карнатаці, на який разом із штатом Уттар-Прадеш на півночі припадає понад 80% виробництва цукру в Індії.

Reuters поспілкувався з понад 200 фермерами під час нещодавнього візиту до Махараштри та Карнатаки.

Ось основні відомості про виробництво цукру в Індії:

* Індія виробила 33,1 млн тонн цукру в році, що закінчився у вересні, поступившись лише Бразилії, яка очікувала 46,9 млн тонн.

* Індія постачає 12% цукру, що продається у всьому світі. За останні п’ять років вона експортувала в середньому 6,8 млн тонн цукру, що робить її вантажовідправником №2 за цей період. Торік його випередив Таїланд.

* Індійська асоціація цукрових заводів заявила, що в серпні чисте виробництво може впасти до 31,7 млн тонн у році, який почався в жовтні.

* Понад 180 фермерів з 11 районів штату Махараштра, де вирощують тростину, і ще 49 фермерів із Карнатаки повідомили Reuters, що менша кількість мусонних дощів під час вирішальної фази росту загальмувала розвиток культур.

В Індії проживає близько 50 мільйонів виробників цукру.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!