Дохід з гектара в органічному виробництві лишається на рівні $1300-1600

Джерело:  AgroTimes
соя

Собівартість конвекційного виробництва, у порівнянні з 2020 роком, виросла в середньому на 60% (з $550-650 до $850-1050 на 1 га), а собівартість органічного залишилась приблизно на тому самому рівні ($300-350 на 1 га). Відповідно, в органічному виробництві дохід з одного гектара залишився приблизно на рівні $1300-1600.

Про це пише кандидат сільськогосподарських наук, директор з виробництва продукції органічного рослинництва ПСП ім.Т.Г.Шевченка («Аснова Холдінг») Андрій Вдовиченко у своїй колонці на AgroTimes.

За його словами, це пов’язано переважно з прямим експортом органічної продукції в країни Європи в основному через автомобільний або залізничний транспорт, а також відсутність будь-яких обмежень з боку європейських та інших країн на органічну продукцію з України.

«Ця тенденція буде зберігатись і в подальшому, особливо враховуючи нинішню тенденцію до заміни російських та білоруських органічних продуктів на українські на світових ринках», – зазначив Андрій Вдовиченко.

Нагадаємо, Україна нарощує обсяги експорту органічної продукції. Раніше було названо області з найбільшими площами земель з органічним статусом.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!