Для цього періоду ціни на овочі залишаються високими, – експерт

Джерело:  24 канал
овощи

Війна в Україні може призвести до дефіциту деяких товарів. Проте експерти наголошують, що Україна точно зможе прогодувати саму себе, хоча деякі продукти, імовірно, подорожчають. Про це 24 каналу розповів голова союзу українського селянства Іван Томич.

Чи здорожчають овочі та ягоди

Експерт переконує, що найближчим часом зникнення якихось продуктів не буде.

Але періодично та сезонно можуть бути захмарні ціни на деякі овочі та ягоди. Це вже і зараз відчувається. Наприклад, були космічні ціни на черешню і полуницю, але зараз вони вже будуть знижуватися,
– розповів він.

За словами Томича, те ж стосується овочів – огірків та помідорів. Він каже, що наразі ціни на овочі для цього періоду залишаються досить високими.

Аграрій додав, що сьогодні уряду потрібно дати чіткі сигнали фермерам, в першу чергу має бути орієнтація на внутрішній ринок.

Окрім того, на думку експерта, сьогодні вже є такий собі позитив у війні – збільшилася кількість худоби та господарства у селян.

У цій частині дрібні виробники будуть забезпечувати продовольчу стабільність і найближчий час ніяких серйозних потрясінь не буде. Так, ягоди здорожчають, але це не є критичним і важливим,
– пояснив Томич.

Яка буде ситуація з хлібом

Чи подорожчає для українців хліб у наступному році через війну? Аграрій відповів, що неможливо сказати точно.

“Все, що змінилося в плані цінової політики, і особливо пальне, говорить про те, що у 2023 році ціна може відрізнятися навіть не на відсотки, а в рази. Але я думаю, що цього не буде”, – запевнив Іван Томич.

Він наголосив, що на мирній території України, де не ведуться бойові дії, засіяно близько 90% полів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!