Дефіцит елеваторних потужностей в новому сезоні складе 10 млн т — Висоцький

Джерело:  Elevatorist.com

Ситуація зі зберіганням зерна буде складна, але не критична. Якщо темпи експорту залишаться на рівні 1,5 млн т в місяць, то аграріям не вистачить потужностей для зберігання 8-10 млн т зерна в новому сезоні. В такому разі на елеваторах потрібно буде першочергово приймати більш вибагливі у зберіганні культури.

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький на експертній дискусії «Заблокована торгівля» 13 травня.

«Наявних потужностей для зберігання в нас близько 50 млн т. Було до 60 млн т, але частина залишилась на тимчасово окупованих територіях», — каже Тарас Висоцький.

Поза елеваторними потужностями залишиться 15-20% від загального об’єму зерна в Україні включно із новим врожаєм.

Як зазначив заступник Міністра аграрної політики, немає проблем зі зберіганням зернових альтернативними способами. Для пшениці можна буде використовувати підлогове зберігання, для кукурудзи — полімерні рукави, які зараз активно замовляють аграрії.

«З олійними складніше: там треба більш специфічні умови для зберігання. Але ми розраховуємо, що олійні будуть першочергово приймати в місткості на елеваторах з умовами для зберігання, а зернові зберігатимуть альтернативними способами», — зазначив Тарас Висоцький.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!