Цукровий буряк може повторити історію гречки

Джерело:  AgroPortal.ua
цукровий буряк

Аграрії цього сезону планують збільшувати площі під цукровим буряком, оскільки два останні роки він показав хорошу економіку, а також рухаються у бік нішевих культур, наприклад, квасолі.

Про це розповів заступник директора аграрного приватного підприємства «Золота Нива» Роман Шнуровський під час онлайн-конференції Corteva Agriscience «Агросезон 2024: реалії, прогнози та рішення».

Але хочу сказати, що з цукровим буряком можна «обпектися», як минулого року це сталося з гречкою. Аграрії очікували, що ціна на неї буде триматися, а ціна просіла і триматиметься на низькому рівні ще кілька років, оскільки значно перевиконана потреба в гречці. Ця культура не експортується, а лишається на внутрішньому ринку. Така сама історія нас може чекати і з цукровим буряком.

Роман Шнуровський звернув увагу, що вже цього сезону є перевиробництво цукру, і якщо цього року збільшаться площі під цукровим буряком, то є ймовірність перенасичення ринку, і є ризики, зважаючи на блокаду кордонів, не експортувати цукор до ЄС.

«Не потрібно кидатися в крайнощі, адже, як правило, коли аграрії радикально змінюють структуру посівних площ, вгадати, яка культура «вистрелить», дуже складно. Тому потрібно сіяти всього потроху, щоб нівелювати ризики та зберегти сівозміну», — вважає Роман Шнуровський.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!