Ціни на цибулю б’ють нові рекорди

Джерело:  EastFruit
цибуля

На ринку України зберігається тенденція зростання і без того вже рекордних цін на ріпчасту цибулю, обумовлена скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах і стабільно високим попитом в даному сегменті. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сьогодні вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше.

Як зазначають експерти проєкту, попит оптових компаній на цибулю, як і раніше, залишається досить високим, що дає змогу виробникам переглядати ціну на свою продукцію в бік підвищення.

Також підтримку цінам надає скорочення пропозиції на ринку, зважаючи на те, що багато великих господарств уже фактично завершили продажі ріпчастої цибулі.

Необхідно зазначити, що наразі ціна на цибулю в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж у перший тиждень березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності.

“Учасники ринку не відкидають, що тенденція до подорожчання на цю продукцію збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю прискорюватимуться в міру скорочення запасів у сховищах українських господарств”, – підкреслюють аналітики.

Нагадаємо, в Україні, за винятком картоплі, продовжують дорожчати овочі “борщового набору”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!