Ціни на цукор близькі до 11-річного максимуму

Джерело:  КазахЗерно.kz
сахар

Світові ціни на цукор-сирець тримаються близько $0,26 за фунт, оскільки побоюються скорочення поставок. Нині вони близькі до максимуму більш як за одинадцять років. У жовтні 2011 р. вони трималися близько $0,27 за фунт.

Міжнародна організація з цукру (ISO) опублікувала травневий звіт. У ньому змінили оцінки обсягів постачання цукру з низки країни Європи, КНР, Таїланду та Індії. Вони зменшені. Якщо у квітневому звіті прогнозували виробництво цукру у районі 180,43 млн. т, то травневому – 177,36 млн. т. Очікують, що споживання продукту світі досягне 176,51 млн. т.

За словами Френка Дженкінса, президента незалежного брокера JSG Commodities, в 2023 р. настане повна відсутність цукру тоді, як раніше був профіцит.

Робін Шоу, аналітики брокерської компанії Marex, каже, що у світі спостерігають неврожай не лише цукрової тростини, а й інших сільгоспкультур. Посухи трапляються частіше, ніж раніше. У найближчі три роки попит на цукор буде на 6-7 млн т вище, ніж виробництво.

Інші експерти кажуть, що зниження врожайності цукрової тростини відбувається не через те, що посуха знищує врожай на полях, а через подорожчання добрив. Найбільше цукрового піску виробляють із цукрової тростини (80%), а об’єм, що залишився – з буряка (20%). У великих обсягах виробляють його у Бразилії, Індії, країнах ЄС та Таїланді.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!