Ціни на бразильську сою зросли, що спонукало покупців шукати пропозиції в інших місцях

Джерело:  Oilword
США Китай

Передбачається, що китайські імпортери закупили щонайменше дві партії соєвих бобів із США за останні кілька днів, повідомили Reuters у вівторок зернові трейдери в Європі та США.

Точний обсяг був незрозумілий.

Один європейський трейдер повідомив, що для липневого постачання було куплено дві партії по 65 тисяч метричних тонн кожна.

Другий європейський трейдер повідомив, що у понеділок було куплено дві партії, також для липневого постачання з тихоокеанського північно-західного узбережжя США, причому покупцем, як передбачається, була китайська державна організація, яка здійснює закупівлю для резервів.

Темпи закупівель Китаєм американської сої цього року різко впали, оскільки найбільший у світі покупець сої все частіше звертався до дешевших поставок із Південної Америки. За даними агентства, Міністерство сільського господарства США також не повідомило про продаж американської сої до Китаю у 2024-2025 маркетинговому році.

Традиційно Бразилія відправляє більшу частину врожаю сої з березня до червня. Але повені в ключовому штаті Ріу-Гранді-ду-Сул-Ріу, що виробляє, порушили збір урожаю цього сезону і призвели до скорочення оцінок виробництва сої в штаті.

А за останні три тижні експортні преміальні ціни на бразильську жовту сою зросли, що спонукало покупців шукати пропозиції в інших місцях.

“Бразильські експортні премії різко зростають, оскільки їхній експортний сезон проходить свій пік, тому соєві боби в США виглядають більш привабливими”, – сказав один європейський трейдер. “Це відкриває вікно для США, але китайці все ще купують у Бразилії”.

Імпорт сої до Китаю з Бразилії зріс на 11,7% у квітні порівняно з роком раніше, оскільки свіжі бразильські боби продовжують прибувати до китайських портів із постраждалої від повені Бразилії, як показали дані китайської митниці у понеділок.

Тим часом китайський імпорт сої зі США за перші чотири місяці року знизився на 40% порівняно з роком раніше.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!