Чи поновлять зростання ціни на український ячмінь?

Автор:  Олена Гесова
UkrAgroConsult

Автори статей:

За підсумками серпня ціни на Причорноморський ячмінь повернулися на рівень кінця січня – початок лютого 2021р. Для серпня ціна на Причорноморський ячмінь значно перевищувала попередні 5 сезонів.

Підтримку цінам надали ряд факторів:

– занепокоєння ринку якісними показниками у Франції, де відзначався стрибок цін і суттєва затримка з прибиранням і експортному на старті сезону;

– більш низька, ніж очікувалося, врожайність ячменю в Росії і низькі темпи експорту в порівнянні з попереднім сезоном;

– різке зниження оцінок експортного потенціалу ячменю 2021/22 МР від МСГ Канади;

– активне зростання на суміжному ринку пшениці і велика кількість міжнародних тендерів по ячменю.

В Україні останній раз такий рівень цін відзначався в серпні 2012р., коли сухі погодні умови суттєво скоротили урожай цієї культури, інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

Для поточного сезону USDA оцінює експортний потенціал України на рівні 5,8 млн тонн. У 2021/22 МР Україна може зайняти позицію третього за величиною експортера ячменю в світі.

Які напрямки відвантажень будуть популярними для майбутнього сезону і що стане з експортною ціною на ячмінь в найближчі тижні, читайте в повній версії статті, доступною на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт. AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів: http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!