Через посуху аграрії Одещини очікують зібрати 60% від торішнього урожаю

Джерело:  Суспільне
засуха

Через посуху аграрії Одеської області очікують зібрати близько 60% від торішнього урожаю, проте цього вистачить для того, щоб прогодувати регіон. Про це в інтерв’ю Суспільне Одеса повідомила директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

Минулого року аграрії Одеської області зібрали два мільйони тонн врожаю, чим встановили рекорд за всі роки незалежності України, проте наразі через несприятливу погоду урожаю буде менше:

“Якщо ми отримаємо врожай на рівні 60% від торішнього врожаю, для нашого регіону це буде дуже добрий показник, тому що останні місяці була посуха”.

За словами Алли Стоянової, цього урожаю вистачить для того, щоб прогодувати Одеську область:

“Сьогодні наша країна виробляє зерна в 5-6 разів більше, ніж споживає. Минулого року ми зробили 107 млн тонн, а спожили не більше, ніж 20 млн тонн. Очікуємо отримати близько 70 млн тонн, а споживаємо теж не більше, ніж 20”.

Чиновниця також додала, що питання продовольчої безпеки має турбувати світ, адже є країни, які недоотримають українське зерно, проте Одеська область та країна в цілому обов’язково будуть з хлібом.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!