Частці ринку кукурудзи в США загрожують як імпортери, так і інші постачальники

кукурудза

Проблеми з логістикою та низький урожай 2022 року послабили перші надії американських експортерів кукурудзи, але останні події на світовому ринку можуть мати довгострокові негативні наслідки для традиційного кукурудзяного гіганта, повідомляє Manitobacooperator.

Сполучені Штати колись відповідали за понад три чверті світового експорту кукурудзи, але ця частка скоротилася приблизно до 30 % зі зростанням постачальників, таких як Бразилія та Україна.

Те, що Китай сфокусував свою увагу на бразильській кукурудзі, є, мабуть, найбільшою загрозою домінуванню США, оскільки за останні роки Китай став провідним імпортером кукурудзи. Бразилія довела, що є сильним виробником, збільшивши загальний урожай кукурудзи майже на 20 % за останні п’ять років.

Останнім часом Китай не виявляв великого апетиту до жовтого зерна, оскільки його закупівлі в США до середини жовтня поточного маркетингового року впали на 70 % в порівнянні з минулим роком.

Деякі експерти в останні роки припускали, що Бразилія незабаром може випередити Сполучені Штати як найбільшого постачальника кукурудзи, як це сталося з соєвими бобами десять років тому. Шанси реалізувати цей сценарій підвищуються, якщо Китай переважно або повністю перемістить свою увагу на Бразилію.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!