CBOT. Зниження курсу долара США забезпечує підтримку всім сировинним товарам

Джерело:  Oilword
доллар микс

Покриття коротких позицій сприймається як основна рушійна сила зростання ф’ючерсів на зерно, у своїй зниження курсу долара США забезпечує підтримку всім сировинним товарам. “Долар США падає, а енергія зростає, і це сьогодні приваблює покупців до всіх сировинних товарів”, – сказав Карл Зетцер з Consus Ag Consulting. «Коротке покриття походить здебільшого від трейдерів-ведмедів, які не мають причин тримати короткі позиції». Цими вихідними прогнозуються опади в Кукурудзяному поясі, де цього тижня фермери на своїх полях поспішають закінчити посівні роботи до настання вихідних, а ґрунти стають надто вологими для посіву.

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго зміцнилися у вівторок після зростання ринків пшениці, чому сприяло покриття коротких позицій і технічні покупки, а волога погода, як очікується, уповільнить посівні роботи на Середньому Заході наступного тижня.

Липневі ф’ючерси на соєві боби CBOT SN24 виросли на 5,5 цента до $11,82 за бушель.

Липневі ціни на соєву олію CBOT BON24 зросли на 0,22 цента до 45,88 центів за фунт, а липневі ціни на соєвий шрот SNM24 зросли на 1,30 долара до 346,10 долара за коротку тонну.

Соя отримала підтримку від сильних ф’ючерсів на пшеницю та покриття коротких позицій перед закінченням терміну травневих ф’ючерсних контрактів.

Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило пізно ввечері у понеділок, що станом на неділю було засіяно 8% урожаю сої в США, що перевершило очікування аналітиків, опитаних агентством Reuters, які прогнозували, що буде посаджено 7% урожаю.

Очікується, що волога погода у центральній частині США уповільнить посів наступного тижня, але тепла погода підвищить температуру ґрунту, згідно з прогнозом Maxar.

Останній звіт Міністерства сільського господарства США про прогрес урожаю показав зниження стану пшениці озимої на 5 пунктів до 50% від хорошого до відмінного. Цей слайд сигналізує про те, що посуха завдає шкоди пшениці озимої на Південних рівнинах, і це стало першим джерелом підтримки ф’ючерсів на пшеницю. “У США райони Західного Канзасу, а також райони ОК і Техасу продовжують не отримувати дощі, що посилює посуху в цьому регіоні”, – сказала Наомі Блом із Total Farm Marketing у замітці. Несприятлива погода також шкодить урожаю в інших регіонах, таких як Франція та Росія.

Погіршення стану врожаю озимої пшениці в США мало незначний вплив на ф’ючерси, оскільки, хоча воно і демонструє наслідки посухи, 50% урожаю, як і раніше, підпадає під категорію «від доброго до відмінного». “Урожай перебуває у набагато кращому стані, ніж торік”, – йдеться у повідомленні Commerzbank. «Тут також великі площі під озимою пшеницею. Щодо цього поточну ситуацію навряд чи можна назвати драматичною».

Збільшення трафіку: швидке зростання сільськогосподарського сектору Бразилії можна побачити за даними державного агентства з рослинництва Conab, що показує зростання постачання зерна водними шляхами на 780% з 2010 року. Conab повідомляє, що в Бразилії є 253 термінали приватного використання і ще 247 терміналів. для громадського користування “Враховуючи зростання врожаю в Бразилії, велика інтеграція між видами транспорту робить зерно, яке виробляється бразильськими фермерами, більш конкурентоспроможним на міжнародному ринку”, – йдеться в записці Conab.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!