Бразилія витісняє США на китайському ринку кукурудзи

Більш ніж через два роки після того, як Китай знову вийшов на їхній ринок, американських експортерів кукурудзи нарешті витісняють бразильські, оскільки поставки експортера № 2 до Китаю мають вибухнути цього місяця, повідомляє Zawya.

Дев’ять суден загальною вантажопідйомністю 606 540 тонн бразильської кукурудзи були відправлені в Китай цього місяця, згідно зі лайнапом від Williams Shipping Agency у вівторок, це можна порівняти з двома поставками розміром 93 250 тонн у листопаді.

Фітосанітарні вимоги не дозволяли Китаю імпортувати велику кількість кукурудзи з Бразилії до минулого місяця, коли Пекін схвалив експорт кількох бразильських торговців кукурудзою. Згідно з бразильськими даними, попередній найбільший річний обсяг кукурудзи в Китай становив близько 172 тис. тонн у 2016 році.

Дані, опубліковані у вівторок U.S. Census Bureau, показали, що в жовтні експорт кукурудзи з США до Китаю склав 505 623 тонни, що є найнижчим місячним обсягом за рік. Загальний обсяг поставок до Китаю за перші два місяці 2022-2023 років зріс на 75% порівняно з минулим роком, хоча на третину нижчий, ніж у 2020 році.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!