Болгарія: у новому сезоні є надія на відновлення врожаю ріпаку

Автор:  Світлана Купрєєва
UkrAgroConsult

Автори статей:

Світлана Купрєєва
Аналітик олійного ринку

Поточний 2020/21 сезон для ринку ріпаку ЄС повторив сценарій попереднього маркетингового року, коли урожай цієї культури не досяг позначки 17 млн ​​тонн, що спричинило за собою подальше скорочення кінцевих запасів і зміцнило позицію ЄС як імпортера цієї культури.

Болгарія в 2020/21 МР зібрала мінімальний за останні вісім років урожай – близько 280 тис. Тонн. Баланс попиту та пропозиції був адаптований не тільки до дефіцитного сезону, але і до збільшеного попиту на сировину з боку переробної галузі. Як результат – значне зростання імпорту, зниження експорту і зростання переробки.
Чи ризикне болгарський фермер піти шляхом розширення посівної площі під озимим ріпаком?

Перші оцінки EuroStat по сівбі озимих під урожай 2021/22 МР говорять про те, що ситуація зіграла не на користь болгарського ріпаку. Проте, з огляду на погодні умови під час перезимівлі та поточний стан посівів озимого ріпаку, урожай 2022 року може зрости. Це дозволить відновити показники експорту, а також продовжити нарощувати внутрішню переробку сировини, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт. AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Використовуйте аналітичні дані і підвищить свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 3 дні:
http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!