Перед Великоднем прогнозують заморозки у північно- та південно-східних областях

Джерело:  AgroTimes
заморозки

Вночі 4 та 5 травня у східних, північно-східних та південно-східних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3°. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зазначається, що заморозки становлять І рівень небезпечності, жовтий.

В Укргідрометцентрі зазначають, що в третій декаді квітня в Україні переважала помірно тепла, у західних областях – прохолодна, погода. Майже на всій території країни відмічалися заморозки на поверхні ґрунту, висоті 2 см, місцями у повітрі. Внаслідок переміщення через територію України активного атмосферного фронту на початку декади відмічалися інтенсивні опади з грозами, місцями з градом та сильними поривами вітру.

Розподіл опадів був традиційно нерівномірним – від надмірних (3-5 декадних норм) до зовсім незначних.

Погодні умови були задовільними для вегетації та активного розвитку основних сільськогосподарських культур. Швидке накопичення ефективного тепла обумовило розвиток ранніх зернових майже на місяць раніше середніх багаторічних строків. На ряді площ центральних та південних областей надзвичайно рано розпочалося колосіння озимої пшениці.

Запаси продуктивної вологи в орному та метровому шарах ґрунту на більшості площ під усіма с.-г. культурами були достатніми та оптимальними, у деяких районах західних та північних областей місцями спостерігалося перезволоження верхніх шарів ґрунту.

Упродовж декади масово та майже одночасно цвіли вишні, черешні, груші, сливи, яблуні. Несприятливим явищем для плодових та ягідних культур були інтенсивні зливи, які перешкоджали запиленню.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!