AIK Group засіяла понад 2 тис. га озимого ріпаку під урожай 2023 року

Джерело:  Latifundist.com

У AIK Group триває посівна кампанія на 2023 рік. Всупереч відхиленням від термінів сівби, компанія вже засіяла понад 2 тис. га озимим ріпаком. Крім ріпаку до вирощування готують жито та пшеницю.

Про це повідомила пресслужба AIK Group.

У компанії зауважили, що температурний режим, кліматичні умови, вартість посівного матеріалу та добрив завжди впливали на хід посівної кампанії. Але в умовах воєнного стану компанія щодня стикається з новими викликами.

«Враховуючи суттєве здорожчення добрив, погодні умови та, в цілому, складний стан в країні, сівбу озимих культур ми почали на тиждень пізніше запланованих термінів. Але станом на сьогодні ми вже закрили посівну озимого ріпаку, під який у нас відведено понад 2 тис. га», — розповів директор з виробництва AIK Group Михайло Вахняк.

Повідомляється, що незабаром компанія почне посів пшениці та жита. Паралельно з цим виконуються необхідні технологічні операції з підготовки ґрунту для ярої сівби.

На даний час AIK Group завершила збирання урожаю озимого ріпаку в чотирьох областях України. Середня врожайність склала 3,2 т/га, загальний вал — 6,2 тис. т.

 «Частина зібраного урожаю вже прямує до Польщі та Румунії автомобільним транспортом. Також укладені контракти на постачання продукції через відкриті українські порти», — додав Михайло Вахняк.

Нагадаємо, на пункті пропуску «‎Дорогуськ»‎ польські водії вантажівок перекрили дорогу та вимагають налагодження цілодобового фітосанітарного і ветеринарного контролю на польско-українському кордоні. Водночас черга з фур з українського боку кордону до пункту пропуску «‎Ягодин»‎ сягнула 54 км.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!