Агротрейд подвоїв експорт зерна з початку війни

Джерело:  AgroPortal.ua
зерно

Група «Агротрейд» вдвічі збільшила перевалку зерна через порти з початку повномасштабної війни. Про це говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, за пів року повномасштабної війни група експортувала близько 140 тис. т зерна. Це приблизно в чотири рази менше, ніж компанія могла експортувати у мирний час.

«Цей показник містить у собі як власне зерно групи «Агротрейд», так і зерно інших холдингів. За сьогоднішніх умов традиційний трейдинг трансформувався в спільне виконання контрактів разом з іншими сільгоспвиробниками. Тому зараз ми об’єднуємось із компаніями, яким також складно вивезти зерно, щоб здійснювати спільні продажі», — розповідає  директор з операційної діяльності «Агротрейд» Олена Ворона.

Проте, за її словами, ситуація з експортом дещо покращилась після часткового розблокування портів у межах Стамбульських угод. Тепер, коли залізниця вже не єдиний спосіб вивезення зерна, темп експорту пришвидшився вдвічі.

«Часткове розблокування портів почало позначатись і на вартості зерна. Якщо раніше ціни всередині України були надзвичайно низькі, а за кордоном навпаки — стрибнули вгору, то тепер ця різниця поступово вирівнюється», — додали в компанії.

Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!