Agricom Group збільшить посіви вівса удвічі

Джерело:  AgroPortal.ua
овес

Агрохолдинг Agricom Group завершив збирання ярих культур (вівса та пшениці) у Чернігівському та Житомирському земельних кластерах.

Як говориться у повідомленні компанії, площа посіву вівса в нинішньому році склала 1,2 тис. га і зменшилась у порівнянні з минулим роком, оскільки у Чернігівському кластері не вдалось посіяти жодного гектара даної культури через перебування території, де розташовані поля, в окупації. Середня врожайність вівсу залишилась на рівні показників попереднього періоду.

Як зазначає директор департаменту виробництва та розвитку Agricom Group Євген Горло, наступного року агрохолдинг планує збільшити площі посіву вівса до 2,5 тис. га.

«Щодо ярої пшениці, дана культура в структурі посіву була новою і засіяна на площі 170 га», — додали в компанії.

В Agricom Group нагадали, що з початком воєнних дій в Україні територія Чернігівщини, на якій знаходиться земельний кластер холдингу, опинилась в окупації. Після звільнення близько 20% полів було складно використовувати за призначенням через небезпеку мінування та велику кількість неактивованих снарядів. Постраждала також техніка та склади, які ворог планомірно обстрілював. Проте, завдяки роботі команди та допомозі саперів у розмінуванні, посівну на Чернігівщині вдалось провести.

Для довідки: Agricom Group — українська агропромислова група, що спеціалізується на виробництві та дистрибуції продуктів харчування під ТМ «Добродія» та San Grano. Лідер із виробництва та переробки безглютенового вівса. Група об’єднує три кластери у Житомирській, Чернігівській та Луганській областях із загальним земельним фондом 28 тис. га. На території Білокуракинського та Чернігівського кластерів працюють два елеваторні комплекси потужністю 63 тис. тонн. Продукція експортується до 38 країн світу (ЄС, США, Бразилія, Китай, Азія, Африка, Ізраїль, ОАЕ та ін.).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!