Аграріям не вистачає кредитів для проведення посівної

Джерело:  AgroPortal.ua
кредитование

Кредитів аграріям надають вдвічі менше, ніж до повномасштабного вторгнення, і їх не вистачає для покриття витрат на проведення посівної кампанії. Тому фермери залучають альтернативні програми, товарні кредити — постачальники ЗЗР та посівмату за оплати 20-30% готові чекати фінального розрахунку до осені.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник ФГ «Полтава-Агро» Григорій Шамрицький.

Ми вже в полі. Через несприятливу погоду восени кукурудзу збирали пізно, тож частина полів залишилася необробленою. Тому зараз оремо та дискуємо, паралельно підписуємося під кредитування, постачання та закупівлі на цей сезон. Використовуємо усі наявні можливості, щоб посіяти в дуже складних умовах. Технікою майже забезпечені. Нову не купуємо, адже це додаткові боргові зобов’язання. Лише докупили котки, ведемо перемовини щодо постачання ще однієї борони для закриття вологи.

Загалом, за словами Григорія Шамрицького, господарство має в обробітку 900 га і готове до посівної на 50%, уже обрані постачальники посівного матеріалу та ЗЗР. Добривами ще не забезпечені, але домовленості про постачання вже є.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!