Українська пшениця: Підсумки експортного сезону 2020/21 МГ

UkrAgroConsult

За весь сезон 2020/21 Україна експортувала 16,66 млн т. Це на 19% менше, ніж в минулому сезоні, але на 7% більше, ніж в 2018/19 МР.

Після відновлення імпорту пшениці з України у квітні Індонезія щомісяця закуповує найбільші обсяги, за підсумком сезону її частка в структурі українського експорту зросла до 16%, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Другий за величиною обсяг у червні закупила Туреччина (77 тис. Тонн), що вивело її на шосту сходинку в списку ТОП-імпортерів пшениці з України.

Філіппіни в 2020/21 МР не потрапили в десятку основних імпортерів української пшениці, хоча в минулому сезоні займали третє місце з часткою в 5%.

Крім Філіппін також скоротили закупівлі в 2020/21 МР Єгипет (-35%), Бангладеш (-51%), Туреччина (-43%), Ємен (-10%), Туніс (-30%).

Зростання попиту на українську пшеницю в 2020/21 МР спостерігався з боку Марокко (+ 70%), ЄС (+ 27%), Лівії (+ 4%).

Детальна інформація з експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансів попиту і пропозиції, цінових тенденцій, стану посівів та ходу збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Підключіть AgriSupp та підвищіть свою ефективність уже сьогодні!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!