Зростання переробки каноли в Канаді вплине на показники сировинного експорту

Джерело:  OleoScope
ріпак

Пропозиція канадської каноли на світовому ринку може піти на спад уже 2024 р. на тлі введення в країні нових потужностей з переробки олійної. Про це пише «Producer» з посиланням на думку одного із співрозмовників у галузі.

Зазначається, що наступного року в регіоні зведуть підприємства з випуску готової продукції від Richardson International, Viterra і Cargill – після появи цих ОЕЗів у країні додатково зможуть переробляти 4,6 млн тонн каноли щорічно.

Крім того, будівництвом нових об’єктів займуться ще й Bunge, Louis Dreyfus та AGT Food and Ingredients: сумарно їх потужності готові подрібнити ще близько 3,2 млн тонн олійної. Точних дат введення в експлуатацію заводів від зазначених компаній ще не позначено.

Старший економіст Farm Credit Canada Джастін Шепард вважає, що після появи нових олійноекстракційних підприємств відбудеться деяке скорочення сировинного експорту, оскільки на внутрішньому ринку різко зросте попит на врожай олійного насіння.

Він також додав, що Канада, таким чином, отримає шанс збільшити експорт шроту та олії. «Хоча більша частина олії буде перенаправлена на ринки біопалива в Північній Америці», – передбачає фахівець.

На Китай, Японію і Мексику зазвичай припадає 80% канадського експорту насіння каноли, в той час як Сполучені Штати традиційно закуповують близько 78% олії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!