Жнива сої в Аргентині близькі до завершення

Джерело:  OleoScope
соя

В Аргентині підходить до завершення збирання врожаю сої. Станом на 19 червня 2024 року зібрано 98,3% посівів, за даними Зернової біржі Буенос-Айреса (BAGE). Середня врожайність сої в країні досягла рівня 30 центнерів з гектара. Аналітики біржі підтвердили свій прогноз щодо обсягів урожаю соєвих бобів, очікуючи його на рівні 50,5 мільйона тонн.

Прогнози погоди віщують дощі на півночі Аргентини найближчими днями, що сприяє просуванню робіт з посівів пшениці на сезон 2024/25 року. Очікується, що найближчими днями на півночі, центрі та сході країни випаде від 10 до 25 міліметрів дощу.

Повідомляється і про посуху у північних та східних регіонах країни, а також про затримки у збиранні врожаю кукурудзи та сої, що призвело до порушень у проведенні посівних робіт.

Незважаючи на ці фактори, біржа підвищила прогнози щодо посіву пшениці в поточному сезоні, зазначивши підвищення цін на пшеницю та зниження витрат на сировину, що стимулює фермерів до збільшення посівних площ.

За даними біржі, загальна посівна площа пшениці складе 6,3 мільйона гектарів, що трохи перевищує попередній прогноз у 6,2 мільйона гектарів, оскільки все більше фермерів у центральних та південних регіонах країни розпочинають посівні роботи. За інформацією біржі, вже завершено 65,5% посівів пшениці на сезон 2024/25 року, що на 19,2 в.п. більше, ніж попереднього тижня.

Передбачається, що виробництво кукурудзи досягне позначки 46,5 мільйона тонн у 2023/24 році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!