“Зернову угоду” можуть продовжити ще на 2 місяці, – Чавушоглу

фрахт

Чорноморська зернова ініціатива може бути продовжена ще на два місяці, заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі між делегаціями Туреччини, держави-агресора Росії, України та ООН у Стамбулі. Про це повідомляє видання Daily Sabbah у середу, 10 травня.

Видання зазначає, що Чавушоглу припустив можливість продовження зернової ініціативи ще на два місяці, що буде обговорюватися 10 травня на зустрічі представників ООН, заступників міністрів оборони Росії, України та Туреччини у Стамбулі. Очікується, що на зустрічі буде обговорено низку питань, у тому числі евакуацію деяких кораблів під прапором Туреччини та подробиці продовження “зернової угоди”, а також її важливість для сприяння стабільності в Африці. Термін дії угоди спливає 18 травня.

Видання нагадує, що у квітні російська сторона заявила, що поточна ситуація “не сприяє” продовженню Чорноморської зернової ініціативи, оскільки Москва хоче усунути перешкоди для експорту своїх добрив, лише у цьому разі погодиться на ще одне продовження зернової угоди, яка була підписана в Стамбулі в липні минулого року чотирма сторонами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!