Зеленський у телефонній розмові з Іцхаком Герцоґом запросив Ізраїль приєднатися до ініціативи Grain from Ukraine

Джерело:  LB.ua
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцоґом.

Зеленський висловив сподівання на поглиблення співпраці України та Ізраїлю після формування уряду. Про це він повідомив у Телеграм.

“Також розповів про потреби щодо підтримки нашої енергетики та запросив приєднатися до ініціативи #GrainfromUkraine”, – зазначив український президент.

Іцхаг Герцоґ у твіттері повідомив, що Зеленський висловив співчуття щодо теракту в Єрусалимі, який відбувся вчора.

“Він також підкреслив глибокий зв’язок між країнами, який є зв’язком не лише між лідерами, а між громадянами, серед яких багато єврейських іммігрантів з України”, – повідомив Герцоґ.

Він додав, що громадськість в Ізраїлі дбає про мир для українського народу і в різні способи працює над полегшенням його гуманітарних страждань.

“Я описав йому процес формування уряду та наголосив на бажанні продовжувати діалог з Україною з різних гуманітарних питань, особливо щодо майбутньої зими, і одразу після формування уряду. Ми домовилися підтримувати зв’язок і надалі”, – повідомив президент Ізраїлю.

Нагадаємо, що ініціатива Grain from Ukraine покликана забезпечити зерном щонайменше пʼять мільйонів людей у країнах, які його потребують, до літа 2023 року. Суть програми полягає у прямій закупівлі країнами-учасницями агропродукції українських виробників та її передачі країнам, що знаходяться на межі голоду.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!