Збільшення російських атак на порти України загрожує постачанню продовольчої продукції

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Велика Британія попереджає, що збільшення російських атак на портову інфраструктуру України в останні тижні загрожує постачанню продовольчої продукції до пунктів призначення від Гази до Південної Африки, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Британська розвідка виявила помітне зростання схильності росії до ризикованих дій, що призвело до пошкодження щонайменше чотирьох торговельних суден під час атак на Чорноморські порти в період з 5 по 14 жовтня, йдеться в заяві офісу прем’єр-міністра Кейра Стармера. Це призвело до затримки відправлення вантажу рослинної олії для Всесвітньої продовольчої програми в секторі Газа, а також до поставки зерна та кукурудзи до Єгипту та Південної Африки.

Україна є ключовим світовим експортером зерна, а це означає, що атаки росії на її портову інфраструктуру, які збігаються із сезоном збору врожаю, становлять загрозу не лише для економіки України, яка залежить від сільського господарства, а й для світової продовольчої безпеки.

росія націлилася на експортну інфраструктуру України після вторгнення в 2022 році, завдавши ударів по її портам в Чорному морі та на Дунаї. Поставки залишаються стійкими, незважаючи на значні пошкодження та дуже небезпечне робоче середовище, оскільки трейдери знайшли нові маршрути для експорту. Після останнього сплеску російських атак на портову інфраструктуру вартість отримання страхування від військових ризиків для вантажних суден зростає.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!