Запуск Старокостянтинівського ОЕЗу дозволив Кернелу збільшити переробку майже на 30%

Джерело:  Latifundist.com
Старокостянтинівський ОЕЗ

Агрохолдинг «Кернел» переробив 951 тис. т олійних культур у 4 кварталі 2024 фінансового року, включаючи 17 тис. т ріпаку. Загальний обсяг переробки у 2024 ФР склав 3,2 млн т, йдеться у операційному звіті компанії.

Це на 27% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, головним чином за рахунок відкриття Старокостянтинівського ОЕЗу.

Продажі соняшникової олії протягом квітня-червня 2024 року збільшилися лише на 1% порівняно з попереднім кварталом до 384 тис. т, у тому числі було продано 20 тис. т бутильованої соняшникової олії.

Обсяг експорту зерна з України в останньому кварталі фінансового року склав 1, 6 млн т. Це означає зниження на 14% порівняно з попереднім кварталом, але зростання у 2,6 раза порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За весь сезон «Кернел» експортував 5,5 млн т, що на 47% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг пропускної спроможності експортного терміналу компанії протягом квітня-червня 2024 року скоротився на 8% і склав 2,3 млн т, що відображає уповільнення темпів експорту зерна. За весь 2024 фінансовий рік «Кернел» перевантажив через свої термінали 6,7 млн ​​т зерна, соняшникової олії та шроту, що на 51% більше, ніж у минулому році. Це зростання було зумовлене відновленням експортних маршрутів через глибоководні порти.

Як зазначили в компанії, критично високі температури та тривала відсутність опадів негативно вплинули на потенціал врожайності ярих культур на полях, зокрема сої та, меншою мірою, кукурудзи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!