Запаси дуруму в Канаді можуть виявитися вдвічі вищими через низький попит

Джерело:  Feedlot
тверда пшениця

Запаси пшениці дурум у Канаді в сезоні 2023/24 можуть бути значно вищими, ніж передбачається на даний момент, за інформацією видання The Western Producer.

Трейдери компанії Purely Canada Foods вважають, що запаси зерна можуть перевищити 1 мільйон тонн, що значно перевищує офіційний прогноз Міністерства сільського господарства країни на 450 тисяч тонн.

Міністерство у своїх розрахунках використовує дані від StatsCan про виробництво пшениці в обсязі 4,05 мільйона тонн, що, на думку багатьох аналітиків, нижче за реальні показники на 300-500 тисяч тонн.

Крім того, трейдери вважають, що Канаді буде важко досягти мети експорту обсягом 3,2 мільйона тонн через дуже низький попит.

Аналітики також зазначають, що Міністерство сільського господарства Канади прогнозує засів пшеницею дурум на площі близько 6,12 мільйона акрів цього року, що на 1,4% більше, ніж торік. Однак співробітники Purely Canada Foods вважають, що збільшення буде ближче до 2-4%, оскільки незважаючи на зниження цін на зерно на $1 за бушель в останні тижні, вона все ще більш ніж на $2 за бушель дорожча за яру пшеницю.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!