За вихідні з українських портів вийшло 20 суден у рамках “зернової ініціативи”

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

8 жовтня 7 суден з 172,6 тис. тонн агропродукції прямують з портів Великої Одеси до країн Азії та Європи.

З порту ️«Південний» вирушив до В’єтнаму балкер CORNELIA M з 60 тис. тонн української пшениці. Від причалів Одеського порту вийшли судна SHAMAN WISDOM, LADY EVA, ORIS SOFI. З порту ️«Чорноморськ» балкери LAURUS, ENEIDA і танкер CHEM HERO.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 6,6 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 292 судна з продовольством для країн Азії, Європи та Африки.

9 жовтня з портів «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ» вийшли 13 суден з 230,7 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Серед них балкери ARGONAUT, на борту якого 71 тис. тонн пшениці для Індонезії, ALI A (7 тис. тонн пшениці для Лівану) та MEHMET BEY (8 тис. тонн сої для Єгипту).

З початку роботи «зернового коридору» 305 суден експортували 6,8 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Угода щодо “зернового коридору” була підписана 22 липня у Стамбулі у присутності президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша. Підписи під двома відповідними документами поставили представники України, Росії, ООН та Туреччини. Йдеться про розблокування трьох українських портів: “Одеса” “Чорноморськ” та “Південний”. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!