Європейська пшениця завершила торги у четвер зростанням

Джерело:  Oilworld
евро

Європейська пшениця завершила торги в четвер зростанням завдяки послабленню євро та відновленню ф’ючерсів на Чиказькій біржі, тоді як трейдери оцінювали можливе обмеження експортних цін у росії.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні на паризькій біржі Euronext зросли на 1,1% до 230,25 євро (249,22 долара США) за тонну, відійшовши від тижневого мінімуму 225,00 євро, досягнутого у вівторок.

Раніше ціни на пшеницю на Euronext майже не змінилися через тритижневий мінімум цін на пшеницю в Чикаго, на який чинили тиск зміцнення долара та очікувані дощі у посушливих пшеничних зонах США.

Однак пізніше ціни в Чикаго пішли вгору.

EUR/USD (1 долар = 0,9239 євро) знизився до нового мінімуму за 2,5 місяця по відношенню до долара, що зробило товари, номіновані в євро, дешевшими для міжнародних покупців.

Європейські трейдери продовжили аналізувати можливі наслідки кроків російського уряду щодо регулювання експорту.

За словами джерел, на зустрічі з експортерами зерна минулої п’ятниці Міністерство сільського господарства росії запропонувало встановити мінімальну ціну у розмірі 250 доларів за тонну на умовах франко-борту для пшениці, що експортується в рамках міжнародних тендерів.

“росія тепер, можливо, працює з “мінімальною експортною ціною”, але це залишається гіпотетичним”, – йдеться у замітці британського торговця ADM Agriculture.

Раніше трейдери повідомляли про використання російською владою мінімального рівня цін минулого року, хоча його застосування та рівень, мабуть, відрізнялися.

«У минулому мінімальний рівень цін у росії справляв сильний вплив на міжнародні закупівельні тендери, але приватні продажі часто здійснювалися за ціною значно нижчою від мінімального рівня», — сказав німецький трейдер.

Після п’ятничного засідання Союз експортерів зерна росії у вівторок почав публікувати індикативні експортні ціни, оцінивши експортну ціну франко-борт (FOB) на пшеницю із вмістом протеїну 12,5% із чорноморського порту Новоросійськ у 240 доларів за тонну на жовтень, 245 доларів 250 доларів на грудень.

За словами трейдерів, російська пшениця із вмістом протеїну 12,5% з постачанням у листопаді через Чорне море в четвер котирувалася в основному за ціною близько 245 доларів за тонну FOB, проте більш реалістичним ринковим рівнем вважається ціна 234–235 доларів.

Більш сприятлива погода для сівби у Чорноморському регіоні, коли дощі вже дійшли до посушливих районів півдня росії, також сприяла стримуванню цін.

Це компенсувало побоювання з приводу сильних дощів у Франції, де зливи в четвер, які викликали попередження про повені на півдні, повинні посилити ситуацію із заболоченими полями.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!