Європейські цукровики вважають, що український цукор розбалансовує ринок

Джерело:  Latifundist.com
цукор

Європейці вважають, що український цукор непередбачуваний і розбалансовує ринок та зазначають, що вони не знають ні обсягів, ні експортерів, ні за якими цінами Україна експортує.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповіла в.о. голови правління «Укрцукор» Яна Кавушевська.

«Звісно, що ми розуміємо — український цукор буде в ЄС. І вітаємо те, що обсяг буде обмежений. Бо наші (польські) виробники цукрових буряків після приєднання до ЄС сильно потерпали. І ось нарешті вийшли на хоч якісь прибутки, отримали нормальні ціни і почали заробляти», — процитувала Яна Кавушевська польських цукровиків.

За її словами, якщо у підсумку український цукор буде більш прогнозованим, експортери не будуть демпінгувати на ринку, завозитимуть цукор за цінами, які вони вважають ринковими, то «ми навіть можемо говорити про координацію зусиль та співпрацю».

Нагадаємо, Україна та Польща продовжать перемовини щодо обмежень імпорту цукру та малини.

«Щодо цукру — це те, що хвилює поляків найближчі два місяці. Ми домовились окремо про це поговорити наступного тижня саме між цукровиками. Щодо малини зустріч буде 5 квітня. Щодо меду асоціації погодили між собою роботу та прямо на зустрічі визначили об’єми торгівлі. Також із важливого — знято питання щодо експорту з України курятини і яєць», — зазначив Микола Сольський у п’ятницю, 29 березня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!