ЄC переносить запровадження Регламенту про вирубування лісів на кінець 2025 р

Джерело:  GrainTrade

Єврокомісія оприлюднила додаткові керівні документи для “посилення підтримки” нового Регламенту про вирубування лісів (EUDR). Згідно з ним, компанії, які поставляють до ЄС какао, каву, пальмову олію, ВРХ, сою, каучук та деревину, мають надати підтвердження того, що виробництво продукції не пов’язане з вирубуванням лісів, і що продукція отримана з законних джерел.

Новий Регламент передбачає, що дозвіл на продаж продукції в ЄС отримають лише ті компанії, які документально підтвердять, що виробництво продукції проводилося не на землях, отриманих шляхом вирубування лісів, і що воно не призвело до деградації лісів після 31 грудня 2020 р.

Метою Регламенту є зменшення участі ЄС у глобальному вирубуванні лісів, викидах парникових газів та всесвітній втраті біорізноманіття.

Новий Регламент має замінити закон ЄС щодо лісоматеріалів та набути чинності у грудні 2024 р. Якщо його погодять Європарламент та Рада ЄС, то він почне застосовуватися не з 30 грудня 2024 р, як вважалося раніше, а з 30 грудня 2025 р для великих компаній та з 30 червня 2026 р для мікро- та малих підприємств.

Єврокомісія заявляє, що інструменти технічної реалізації закону вже готові, а додаткові 12 місяців стануть “періодом поетапного запровадження нових заходів”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!