ЄС має намір збільшити експорт продовольчих сільгосптоварів до Китаю

Джерело:  IDK
ЕС Китай

Євросоюз має намір збільшувати експорт агропродовольчих товарів до Китаю, незважаючи на напруженість в економічних відносинах за іншими напрямками. Про це агентству Reuters повідомив єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський напередодні візиту до КНР.

“У торгівлі продовольством у Китаю немає бар’єрів для імпорту”, – зазначив він. За його словами, Євросоюз має потенціал нарощування експорту в КНР з безлічі сільськогосподарських і продовольчих товарів, включаючи м’ясо птиці, свинину, яловичину та молочні продукти.

«Ми спостерігаємо зростання кількості споживачів середнього класу, які шукають хороші та якісні продукти харчування. Це шанс для європейської продовольчої програми збільшити експорт», – додав Войцеховський. Водночас єврокомісар наголосив, що не хотів би, щоб за рахунок сільського господарства вирішувалися проблеми у торгівлі ЄС та КНР іншими товарами.

Як зазначає агентство, торгівля ЄС агропродовольчими товарами з КНР має позитивне сальдо, на відміну від ситуації із сонячними батареями чи автомобілями на нових джерелах енергії.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Євросоюз може обкласти китайські товари, що надходять до Європи, новими тарифами до липня. Ці заходи повинні будуть компенсувати політику субсидування експорту деяких товарних категорій, що проводиться Китаєм.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!